Прераждане в Библията?

Прераждане в Библията?

Postby erdtek on Sun Jul 15, 2007 11:59 pm

Досега никъде не съм видял да се отрича прераждането. На някои места се споменава нещо, което има връзка с прераждането. Под прераждане имам предвид, както повечето знаят, след като умрем, духът ни да се върне след известно време на Земята в друго тяло.

Та ето няколко цитати от Библията, които ще е добре ако някой може да ги обясни, така че не се има предвид прераждане:

Лука 1:17 (в духа на Илия?)
Той ще предиде пред лицето Му в духа и силата на Илия, за да обърна сърцата на бащите към чадата, и непокорните към мъдростта на праведните, да приготви за Господа благоразположен народ.

Лука 9:7-8
А четверовластникът Ирод чу за всичко що ставало и беше в недоумение; защото някои казваха, че Иоан е възкръснал от мъртвите;

други пък, че Илия се е явил; а други, че един от старовременните пророци е възкръснал.

Лука 9:18-19 (Защо ще отговорят така, ако не вярват в прераждането)
И когато Той се молеше насаме, и учениците бяха с Него, попита ги, казвайки: Според както казва народът, Кой съм Аз?

А в отговор те рекоха: Едни казват, че си Иоан Кръстител; а други - Илия; трети пък, - че един от старовременните пророци е възкръснал.

Матей 11:7-15
И когато те си отиваха, Исус почна да казва на народа за Йоана: Какво излязохте да видите в пустинята? Тръстика ли от вятър разлюлявана?

Но какво излязохте да видите? Човек в меки дрехи ли облечен? Ето, тия, които носят меки дрехи, са в царски дворци.

Но защо излязохте? Пророк ли да видите? Да, казвам ви, и повече от пророк.

Това е онзи, за когото е писано: “Ето, Аз изпращам вестителя Си пред Твоето лице, Който ще устрои пътя Ти пред Тебе.”

Истина ви казвам: Между родените от жени, не се е въздигнал по-голям от Йоана Кръстителя; обаче, най-малкият в небесното царство, е по-голям от него.

А от дните на Йоана Кръстителя до сега небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват.

Защото всичките пророци и законът пророкуваха до Йоана;

и, ако искате до го приемете, тоя е Илия, който имаше да дойде.

Който има уши да слуша, нека слуша.

Матей 17:9-13
И като слизаха от планината Исус им заръча, като каза: Никому не съобщавайте за това видение, докле Човешкият Син не възкръсне от мъртвите.

Учениците Му го попитаха, казвайки: Защо тогава думат книжниците, че Илия трябва първо да дойде?

А Той в отговор рече: Наистина Илия иде, и ще възстанови всичко.

Но казвам ви, че Илия вече е дошъл, и не го познаха, но постъпиха с него както си искаха. Също така и Човешкият Син ще пострада от тях.

Тогава учениците разбраха, че им говореше за Йоана Кръстителя.

Йоан 9:2-3 (грях преди да се роди? карма?)
И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп?

Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му, но за да се явят в него Божиите дела.

С помощта на : http://www.textfiles.com/occult/CHRISTIAN/ymtitb.txt
Everything will continue somewhere ...
erdtek

Return to Християнство