Искам да обърнем внимание на нещата, които ни интересуват, как да ги четем, че да има най-голяма полза от четенето. Ето следния текст:
---
"Омръзна ми да ме наричат детето-чудо." (костваше на майка й 15 години и два аборта за да има Аманда.) "И освен това, аз ги избрах." Като я питаха какво има предвид с това, тя отговори, "Ами, погледнах надолу и израх теб и теб (сочейки към всеки един от тях), и израх моите родители, защото те се нуждаеха от мен."
"Къде беше?" попита я леля й Анете.
"Бях там горе, нали знаеш, горе."
"Какво е чувството да си там горе?", пробва Анете още веднъж.
Аманда се усмихна. "Много, много блестящо. И всички цветове са найстина, найстина ярки, и можеш да видиш всичко"
Сега бъди Аманда за един момент. Почувствай това, което току-що е казала. Използвай всяко чувство. Историята придобива повече смисъл сега, нали? Има пространство, защото й предаде живот с твоите чувства за нея.
---
Спри да четеш и се вземи се замисли малко ...
...
Днес го прочетох това и се замислих колко е важно да влагаме чувствата си в това което четем (както и в това, което правим). Каквото и да четем, ако вложим нашите чувства, нашите сетива - поглед, мирис, вкус, допир, слух, нашата фантазия, тогава това което четем наистина става много по-реално и по-лесно се запомня, защото го изживяваме. Няма да бъде поредния къс сухи думи, които четем и си отиват, ами ще е нещо, което си остава в нас, което може би ще помним дълго време и за цял живот. Да не приказвам ако някой го изтанцува, или го изиграе, може би така се става актъор
Забравили сте как се чете с чувства? Сещате ли се как мама и тати са ви чели приказки? ...... как е било тогава? .......
Използвайте си ВъобрАЖеНиетО, защото то е което ви освобождава.